shadow

Att mötas på djupet i naturen!

I två dagar har jag nu haft besök av en vän som jag träffat vid endast ett tillfälle tidigare för 4,5 år sedan.

Vi deltog i samma mindfulnesscoachutbildning i Göteborgs skärgård och klickade direkt. Sedan dess har vi bara haft kontakt med varandra via Facebook(så sett är det ett bra forum).

Min vän är väldigt trädgårds- och naturintresserad, har en egen trädgårdssida på Facebook och skriver sedan i våras i en tidning om trädgård.

Jag i min tur älskar att vandra i skogen, sitta vid träd, titta på naturens små och stora underverk i form av blommor, träd, djur, stenar osv. Här där jag bor har jag inom relativt kort avstånd tillgång till flera fantastiska platser och naturreservat som jag känt ett tag att jag skulle vilja visa min vän och hon har önskat att få se dessa platser jag delat om.

Så NU! Nu blev det av!

Trots att vi inte träffats mer än en gång så var det som att träffa en kär gammal vän!

Jag tog med henne ut till mina fantastiska platser, vi satt och mediterade i tystnad på Trollberget vid Åsnen, gick till Taxås klint vid Möckeln och tittade på Klockaregårdens trädgårdsbutik och Lantcafét i Ör.

Vid Åsnens strand

Vy från min meditationsplats på Trollberget

Vy från Taxåsklint vid Möckeln

Från Möckelns strand nedanför klinten

Vi dök djupt in i diskussioner om hur det är att leva som människa, om att vara närvarande i nuet och i det som händer, pågår och Är, om att göra sig själv medveten om att jag kan välja mina tankar och känslor och därmed mina handlingar, om att leva ett andligt liv samtidigt som vi lever det jordiska, att kunna släppa taget och att kunna hämta tillbaka sig själv med naturens hjälp då vi glömmer bort oss och tappar kontakten med naturen och helheten.

Vi båda har lärt oss olika verktyg, läst mycket och tagit hjälp på olika håll för att nå ett tillstånd och en känsla av inre frid och harmoni, men vi har olika erfarenheter med oss i vår ryggsäck. Ändå fungerade det här så bra och både jag och min vän uppskattade våra två dagar tillsammans!

Min vän berättade att hon hört andra säga att hon är en ”Sökare”, och just det uttrycket har jag själv använt och hört andra säga. Min vän tycker inte det är ett riktigt rätt uttryck för henne, vilket jag även hört andra säga.

Andra har kallat sig ”Finnare” istället – att de finner saker som stödjer dem i deras liv och det har jag tyckt varit ett bra uttryck att använda! Nu fick jag höra ännu en beskrivning som jag tycker passar min vän perfekt! Hon kallar sig en ”Varare”. Att kunna vara i nuet i full acceptans oavsett vad det är som pågår.

Jag tycker det är en fantastisk gåva att kunna ”Vara” helt och fullt i nuet oavsett om det stormar känslomässigt och finns avgrundssmärta med eller i en känner fullständig euforisk glädje! Dessa båda ytterligheter ligger så nära varandra, för i avgrundssmärtan och mörkret finns också ljuset och glädjen och tvärt om. Det är en naturens lag!

Just detta vet jag att min vän har erfarenhet av och försonats med och jag har aldrig mött någon som har en så närvarande, öppen och positiv attityd till livet och det som är, trots de erfarenheter hon gått igenom!

För mig är hon sann inspiration och glädje för hur jag mer kan lära mig möta livet och det som ÄR.

Det vi möter i våra liv ger oss möjligheter att hitta in till denna kärna!

Med glädje tackar jag för det mycket berikande besöket från en vän jag träffat endast en gång förut och jag är tacksam för den skönhet och värme Moder Natur visade och omslöt oss med när vi hämtade kraft, inspiration och glädje i hennes famn!

/Johanna

Please follow and like us: