shadow

Dimmig höstmorgon

Idag var det en sådan där morgon. En tyst och stilla morgon där dimman omslöt en med sin gråa massa. Inte en vindpust är närvarande som rör runt i trädens grenar och bladverk. Det känns nästan som om tiden och hela världen har stannat.

Jag blir alltid berörd in på djupet av dessa morgnar.

Något inom mig väcks och jag får kontakt med mer av mig själv. Även träden är stilla, inlyssnande och inkännande på omgivning. Det är som om hela naturen vilar in i sig själv för att få mer kontakt med en inre visdom som sedan kommer göra att allt ses klarare när väl dimman lättar.

Dimman – ett av naturens sätt att hjälpa oss att få kontakt med vårt innersta djupa JAG.

Foggy trees

/Johanna

 

Please follow and like us:

Omslutande mörker

Nu är det mörkertid. Dagarna är korta och kvällar och nätter långa.

Jag känner i mig att jag vill krypa in i mitt skal, vila och återhämta kraft för att kunna blomma igen när det blir vår och sommar.

Jag vill låta mörkret omsluta mig, omfamna mig och gunga mig. Då får själen mer plats. När det är mörkt, kallt och tyst runtomkring så blir det mer stilla. I alla fall känns energin mer så.

Vi behöver den här energin.

Att komma nära oss själva, att låta tystnaden tala till oss från djupet av hjärtat. Det är tid att kontemplera och låta de tysta små gnistorna som stiger i de högljudda tankarnas virrvarr och brus få komma till tals. Att finna friden och styrkan inuti oss för att kunna leva helt.

Att sitta i mörkret under månens sken och få till sig dess energi, samtidigt som den hjälper oss att få kontakt med vår intuition och våra känslor.

Eller att sitta i den mörka natten när det är mörkermåne och flera miljoner stjärnor som kommer fram och gnistrar, när inget annat ljus stör din syn.

Lyssna på nattens och naturens andetag och bli stilla!

Om det är kallt? Har du bara bra kläder kan du sitta i kylan ett tag. När du sedan kommer in efter att du hämtat hem dig själv och är mer närvarande i dig och livet, så kan du dricka en varm kopp te, tända en brasa och/eller ljus och mysa under en filt samtidigt som du låter energierna fortsätta strömma i dig.

Mörkertid som omsluter och hämtar hem dig själv och fyller dig med kraft!

Please follow and like us: