shadow

Äntligen sommar och värme efter en lång, kall vår!

Våren drog verkligen ut på tiden utan att ha det minsta bråttom till varken sol eller värme. Sommaren hann till och med träda in innan värmen kom med sin fulla kraft.

Vi människor har längtat! Beklagat oss över regnet, att det varit så kallt och att solen lyst med sin frånvaro. Vi har tyckt att nu får det väl ändå vara nog och många har bokat resor till mer solsäkra länder för att få det så efterlängtade.

Men naturen!

Naturen har inte bråttom. Den har inga krav, inget fördömande, ingen otålighet och inget motstånd till det som ÄR. Naturen anpassar sig efter de förutsättningar som presenteras i dess NU. Naturen minns inte tillbaka på somrar med mycket sol och värme eller regniga kalla sådana. Den har tålamod och följer årstidernas växlingar hur det än ser ut. Det är det som är att vara i flödet utan motstånd.

vitsippebanner

Vissa år exploderar naturen under våren och vi får all grönska på bara någon vecka. I år fick vi verkligen tid att njuta av vårens fägring. Av alla skira gröna nyanser och blommorna som slog ut en efter en. Jag brukar betrakta naturen och det som händer när jag är ute och går, men aldrig tidigare har jag lagt märke till att våren, precis som hösten, har mångfald i färgerna och nyanserna på träden.

Vårenergin är kraftfull. Det är en nystartsenergi som är full av växtkraft som stiger och trycker på för att få allt att börja att växa. Det är en ungdomlig och uppstartande energi som även påverkar oss människor – för vi är ju en del av naturen!

Våren tog som sagt tid på sig och jag har tonat in på naturen och vårenergin. Det som kom till mig var:

”Naturen har inte bråttom. Våren har tagit tid på sig. Den har väntat in oss så att vi ska hinna med i år. Inte går för snabbt fram, för då blir det för starkt för oss. Kraften blir för stark, trycket blir för starkt. Vi skulle inte palla det. Det skulle bli för mycket med ohälsa och obalans till följd. Årets energi i sig är stark och kraftfull och lägger vi då på en stark, uppåtstigande vårenergi, växtkraftsenergi, så skulle det bli ”smällar” för flera av oss. Våra system skulle inte orka. Det är så mycket starka energiförändringar som hänt och händer nu.

Naturen vet det. Naturen väntar in och tar steg för steg så vi ska hinna med.

Vi får möjlighet att riktigt SE det som händer i naturen. Hur träden slår ut vid olika tillfällen, de olika färgskiftningarna mellan de olika trädarterna och stegen ut till full lövnad. Träden har inte bråttom, de VET att allt händer i perfekt takt. De kan njuta av tiden, processen, färgerna, formerna, dofterna… Vi människor behöver också ha den tilliten till perfektionen i takten och vi kan använda oss av naturen för att lära oss detta.”

Nu har sommarens djupa och mörka grönska, med i stort sett samma nyans, trätt in i buskar, träd och snår.

underneath my summertree

Och om våren handlade om nystart, grodd och att börja växa så är det nu dags för tillväxt och att blomma ut i sin fulla potential. Sommarens energi ÄR STOR. Det är den vuxna expanderande energin som råder nu. Den är utåtriktad, engagerad och aktiv. Den är full med värme, glädje och samvaro. Trädens och växternas frukter/frön ska växa sig stora och kraftfulla.

Passa på att gå ut i naturen och ta in dess kraft och energi samtidigt som du är uppmärksam på hur det känns i din kropp. Där kan du få mycket information om dig själv!

Jag önskar dig en varm och skön sommar med mycket glädje, kärlek och njutning!

/Johanna

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>