shadow

Sommarenergin – Vad påverkar den?

Påfågelöga o blomma

I år har det varit en sval sommar med lite sol och en hel del regn. Men ändå har naturen anpassat sig till det och ger ut av all sin skönhet och energi till allt runtomkring.

I juni läste jag i tidningen att det skulle bli ont om honung för att det var så kallt och blött, men idag fick jag höra av en som pratat med en hobbybiodlare att det blir gott om honung. Hon hade också hört att det skulle vara ett dåligt år och hade inte kollat sin kupa så ofta. När sedan bina i hennes kupa hade börjat svärma tittade hon i kupan som då var överfull.

En anledning till det kan vara att det har funnits mycket blommor och som blommat väldigt länge i år. Rödklövern, som är min svärmors favoritblomma, brukar många gånger vara överblommade till när vi firar hennes födelsedag i början av juli, men i år blommar den fortfarande friskt så här i början av augusti.

Naturen anpassar sig och finner balansen i det som ÄR hela tiden. På något sätt växer och frodas blommor, växter och träd oavsett vad det är för förutsättningar. De har en uppgift och det är att ge ut det bästa de kan av sin specifika gåva till omgivningen/världen.

Sommarenergin är den vuxna energin som kommer med värme och ljus. Det är tiden då fröet ska förverkligas till blomma i full fägring. Att vara i sitt fulla, passionerade uttryck. Det är en aktiv, utåtriktad och social energi som för med sig mycket kommunikation, glädje och skratt. I år har värmen inte varit så närvarande, men genom att tända en eld, samla lite vänner, grilla, prata och skratta kan vi få värmen som hjälper till att öppna upp våra hjärtan och ge av oss själva i full blom och energi.

Men är det alltid så?

Nej. Jag har lagt märke till ett mönster jag haft de senaste två somrarna, där jag istället för att blomma ut, visa mig själv och uttrycka mig själv från den jag sant ÄR i hjärtat, har dragit mig tillbaka, gömt mig och inte uttryckt mig själv från mitt hjärta eller varit aktiv från mitt sanna JAG.

Jag har även dragit mig undan naturen där jag får kontakt med mig själv och istället valt att göra saker som tillfredsställer andra. Men varför vill jag inte ha kontakt med mig själv?

Det finns många svar på det.

Jag har sett smärtan och hur jag gör mig själv fel. Sett att jag inte köper mig själv, älskar och accepterar mig själv för precis den jag är och vågar blomma ut i full blom med hjälp av sommarens energi. Istället har jag dragit mig undan för att slippa möta den smärta jag bär i att bli avvisad, ensam och lämnade av nära och kära om jag ÄR i och uttrycker mitt sanna JAG, för det är det program jag haft med mig.

Hela detta år har det varit starka energier i omvälvning och de liksom den energi som är i varje årstid, hjälper till att öppna upp och pusha oss till att se och frige det vi dolt för oss själva. Vi har precis haft en blue fullmoon(den andra fullmånen på en månad) vars energi fortfarande påverkar oss och den hade så mycket starka energier av kärlek med sig. Kärlek till att öppna våra hjärtan, älska och köpa oss själva. Dessutom är flera planeter i retrograd, vilket jag har förstått genom att läsa på diverse astrologisidor påverkar oss starkt och ytterligare hjälper oss att se det vi döljer för oss själva.

Jag var med på TreeSisters fullmånemeditation via webben igår och den var helt fantastisk! De har det gratis varje månad, kolla länken här. Det var så mycket som släppte och jag tillät mig vara med smärtan och i det sårbara för att kunna öppna upp mitt hjärta och säga JA till mig själv.

Och idag fick jag genast en prövning av att bli avvisad väldigt kraftigt av en nära och kär person. Jag kunde känna smärtan och sorgen komma smygande, men jag noterade den och accepterade att den kom. Det jag också kunde, som var av avgörande betydelse, var att hålla mitt hjärta öppet med kärlek till personen som avvisade mig istället för att stänga hjärtat och kämpa i motstånd till smärtan. Jag lät mig älska mig själv och den andra och accepterade att personen i fråga valde att avvisa mig och uttrycka att hen inte ville ha mig i sitt liv.

Jag omfamnar min smärta och tillåter den. Och jag förstår både mentalt, känslomässigt och fysiskt att avvisandet inte beror på mig utan är den andras val som förmodligen beror på någon smärta hos den andra.

När jag fick syn på mitt mönster så har jag försiktigt börjat ta steg till att visa mig som jag är, stå ”naken och blottad” och göra handlingar där jag köper mig själv, älskar, accepterar och njuter av mig själv fullt ut som jag ÄR.

En energihandling har varit att stå naken i fullmånens sken för att sedan sova naken, vilket jag aldrig brukar göra. Det har gett mig en möjlighet att acceptera, älska och njuta av min kropp som den är. Jag har klätt mig i färgglada och lite uppseendeväckande kläder för att synas och nu ska jag göra min andra fasta för i år för att bli vän med att vara annorlunda/göra annorlunda än omgivningen gör för att det är bra för mig. Grejen med det är att vi ska åka på utflykt med min utökade familj, samt sedan umgås med familjemedlemmar på min sida några dagar och mat kommer vara en stor del i detta. Jag vet att det kommer komma frågor som jag brukar tycka är ifrågasättande kring detta, vilket givetvis blir en utmaning känslomässigt i mig.

Men jag väljer att göra det för att se mig själv på ett annat och nytt sätt.

Det är så mönster kan brytas!

Hur påverkas du av sommarens energi? Hur gömmer du dig själv? Köper du dig själv, älskar, accepterar och njuter av dig själv fullt ut?

Just nu kan träden och naturen hjälpa dig att öppna upp kroppen och hjärtat för att få kontakt både med dig själv, livet, kärleken och allt runtomkring dig! Känn in energin i din kropp och vad du förnimmer. Låt naturen visa dig det du behöver se, säg JA till de energier som hjälper till nu, säg JA till att upptäcka mer av dig själv!

Med Kärlek

/Johanna

 

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>