shadow

Mitt Träd

”Jag har ett träd.

Ett träd i mitt inre som visar mig hur jag mår.

Ett träd som hjälper mig, stöttar mig och ger mig kraft.

Ibland glömmer jag.

Glömmer att ta hand om mig själv och göra det som är bra för mig. Glömmer att sätta gränser gentemot andra. Glömmer att det är okej att säga Nej till andra för att säg Ja till mig själv. Glömmer att tycka om och älska mig själv.

Då separerar jag mig från alltet. Jag komprimerar mig själv och drar mig undan in i mitt skal. Vänder mig från världen och tror att jag är ensam… oälskad,.. oduglig… ovärdig…

Då slår jag på mig själv, sänker mig själv, anklagar mig själv, med mina tankar, för att inte vara bättre, tillräcklig, förståndig, omtänksam och en massa annat.

Men det är ingen sanning. Det kommer från det separerade tillståndet.

Livet speglar alltid till mig var jag är, vad jag gör och vad jag tillåter andra göra och vad som händer. Ibland ser jag inte det klart när livet speglar.

Då använder jag mitt träd.

Jag går till mitt träd i meditation och tittar på hur det ser ut, hur växtplatsen ser ut, om rötterna är starka och hur de är förankrade i jorden.

Jag tittar på stammen, på grenarna, bladen och kronan. På stabilitet, friskhet, storlek och om det finns något som begränsar eller när och vårdar.

Jag tittar på om djur eller växter gnager eller växer på trädet och tar kraft. Och jag undersöker mina tankar och känslor kring det jag ser och upptäcker.

Ibland målar jag ett träd med kritor, pennor eller andra färger. Då låter jag mitt inre träd få komma ut på papper och tala om hur det är. Det finns så mycket att utläsa bara i en enda bild på ett träd!

Trädet symboliserar mig. Och varje detalj mitt undermedvetna presenterar symboliserar någon eller någonting i mitt liv där jag tillåter att bli begränsad, komprimerad och separerad från alltet. Något jag lever i obalans, är osant eller ofri i.

När jag upptäckt hur det är så börjar jag omskapa i meditationen. Jag sjunker in i trädet och låter trädet ta över. Det får kraftiga rötter som är djupt rotade och i kontakt med alla andra träd runtomkring och hela vägen in till jordens mitt där den moderliga, trygga, ihopsamlande energi får stiga upp genom rötterna och fylla hela trädet.

Stammen blir stabil, kronan fyllig och stark, bladen gröna och friska. Hela trädet växer och sträcker sig högt upp mot himlen där den faderliga expanderande energi får kontakt och strömma ner genom kronan och fylla hela trädet.

Dessa energier får sedan strömma i trädet och genom trädet till allt och från allt tillbaka till trädet.

Efteråt känner jag mig stark och mer närvarande i mig själv och i nuet, i kontakt med alltet.

Det är så skönt.

Så fantastiskt att ha ett redskap att använda. Ett redskap som hjälper mig se var jag glömmer. Ett redskap som hjälper mig omskapa och förändra min inre värld.

Genom att omskapa min inre värld så börjar jag även omskapa min yttre verklighet. För jag blir uppmärksam och medveten om vad jag tänker, känner, gör resp. inte gör och tillåter resp. inte tillåter i mitt liv. Först då kan jag göra något åt det.

Jag är så tacksam för mitt inre träd och även för alla yttre träd. De kan hjälpa oss att rena vår energi, höja vårt sinnestillstånd och sätta oss i kontakt med oss själva, naturen och alltet där vi alla naturligt hör hemma!”

/Johanna

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>