shadow

Granens tid

Det är nu det är granens tid.

Tid för omslutande mörker och kontemplation. Att omfamnas av grenarna och vända sig inåt.

Att lyssna. Lyssna med hjärtat, på hjärtat, på livet som lever dig.

Det förstod jag aldrig riktigt förut – Att livet lever mig. Kanske gör jag inte det fullt ut idag heller, men jag tror jag har en aning om vad det betyder och menas.

Stillhetens sus. Det är vindens rörelse i granens grenar. Det stillar sinnet och skapar ro i själen. Kroppen gungas mjukt när stammen rör sig fram och tillbaka med vindens hjälp.

Talande susande tystnad. Jag känner något röra sig djupt i mitt inre här där jag sitter omsvept av granars mörka grenar.

November grå. Förbannad av många, hatad av fler. Älskad av mig. Att kunna kura, tända brasa, mysa, omslutas av mörker, vända mig inåt, bara vara, vila…

Har du lyssnat på vinden? Har du hört dess berättelse? Hört visdomen den för med sig till dig. Ibland tyst viskande, ibland starkt rytandes, idag mjukt susande genom granskogens grenverk.

Granskogen är mörk och omslutande. November är mörk. Natten mörkare.

I allt det finns vilsamhet, ett lugn och en ro som vi alla behöver. Vi kan inte köra på full fart hela tiden. Vi behöver stilla oss och sakta ner.

Vi ÄR av naturen! Och naturen går till vila nu. Den släpper det som är klart, låter det dö. Den förbereder sig och lägger sig till vila för att samla kraft och återhämta sig till nästa växtår i den aldrig sinande cykeln.

Vi behöver också vila! Dra ner på tempot, acceptera och låta naturen visa oss varje årstids skönhet och viktiga uppgift!

Livet dansar oss, men vi vill vara den som för. Livet dansar oss och vi behöver lära oss följa. Följa livets flöde. Vara i kontakt med oss själva och vårt inre. Älska oss själva obegränsat och villkorslöst!

Granen kan hjälpa dig! Granen sätter dig i kontakt med din inre djupa visdom och ditt inre sanna jag om du sitter hos dem, går bland dem, lyssnar på dem med hjärtat.

Granen har en omslutande moderlig kärlek. Älska dig själv! Granar har så mycket att ge där de står.

”Granen har en väldigt omslutande och moderlig energi även om barrträden generellt känns mer maskulina.

Den bjuder med sina tunga, mörka grenar in oss till att sitta i stillhet. Du får möjlighet att i trygghet och ett omslutande mörker vända dig inåt, att komma närmre dig själv och lyssna på din inre röst.

Det är så mycket kärlek!
Kvinnlig energi – stödjande, stöttande kärlek, varsamt upplyftande, helande, omvårdande och moderlig. Tålmodig och ser klart. Söka inåt i sitt hjärta, fridsam visdom.

Låt granen omsluta dig med sina kärleksfulla moderliga grenar!”

Utdrag ur ”När träden talar till oss” av Johanna Senges

Älska träd!

/Johanna

Please follow and like us:
Posted in:
Articles by:
Published:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>